Trackdays op Circuit Zolder

Definition: Rijd zelf of rijd mee op het Circuit van Zolder met je eigen wagen en of een gehuurde wagen.

Er zijn tal van mogelijkheden om succesvolle Trackdays op Circuit Zolder af te sluiten. Meestal schrijf je je in via de Skylimit Trackdays daar deze op zeer regelmatige basis worden georganiseerd.

Er zijn veel verschillende manieren om Trackdays op Circuit Zolder te gaan rijden. Maar voor je daar gaat rijden moet je goed voorbereid zijn. Laat dat het nu zijn waar wij u mee kunnen helpen.

Welke benodigdheden heeft u nodig? We sommen het graag op:

Helm

Een helm is op sommige trackdays verplicht en geeft eigenlijk niet voor niets een enorme bescherming. Het is daarom aan te raden een helm op te zetten tijdens het rijden op het circuit. Je hebt verschillende helmen voor verschillende gelegenheden. Rijd je maar enkele keren en heb je graag een vrij gevoel of moet je regelmatig communiceren? Dan is een openface helm misschien wat voor jou.

Heb je liever een gesloten helm aan die het gebit/mond/kaken toch wat beter beschermen? Dan hebben we dit ook klaarstaan voor u. Dit alles in verschillende prijsklasses.

Handschoenen

Tijdens het rijden op het circuit komt er toch altijd wat meer adrenaline bij kijken. Je neemt het stuur toch wat strakker vast. Daardoor gaan de handen zweten en verlies je grip op het stuur. Iets wat men niet wil meemaken en vandaar zijn handschoenen aan te raden tijdens je trackday.

Ook hier zijn verschillende mogelijkheden en prijsklasses. Veelal neemt men wel autosport handschoenen waar dan ook weer het voordeel aanzit dat deze ook nog eens brandveilig zijn mocht er iets gebeuren.

Veiligheid staat voorop!

Schoenen

Het verschil tijdens het rijden met autosport schoenen of onze dagelijkse schoen is weldegelijk van een groot verschil. Voor die enkele keren dat je een trackday rijdt is het misschien niet nodig. Maar wil je echt verbeteren en ben je aan het trainen dan is een upgrade in je schoeisel wel een goede keuze!

Overall

Het dragen van een overall is vaak ook niet verplicht tijdens trackdays maar zorgt wel voor een grote meerwaarde in veiligheid.
Een overall is brandwerend wanneer er iets zou gebeuren met vuur. Ookal is deze kans zeer klein met de auto’s de dag van vandaag.
Het blijft voor deze reden ook verplicht tijdens de races.

Trackdays op Circuit Zolder – U bent klaar!

Passeer gerust in onze winkel te Herentals. Daar hebben we een grote voorraad aan alle benodigdheden die u nodig hebt. Wij helpen u daar ook zeer graag verder. Zo bent u helemaal klaar voor uw volgende Trackdays op Circuit Zolder.

Trackdays op Circuit Zolder

Vergelijkbare berichten