Green Power Challenge

De finale van de Green Power Challenge, een elektrische uithoudingsproef, wordt verreden op het Circuit van Zolder op 26 Mei 2024. Alle teams rijden in een elektrische wagen uitgerust met een motor van 240 W en twee batterijen van 12 volt. Het doel is om zoveel mogelijk afstand af te leggen. Zo wordt ook de winnaar bekend gemaakt. En dit alles met de beschikbare energie die de wagen geeft. Toch haalt deze auto zo’n snelheden van 70km per uur.

Dit wordt verdeeld in twee categorieën. Leerlingen tot 16 jaar vallen onder de categorie F24. Jongeren die tussen de 17 en 25 jaar zijn categorie F24+.

Een team bestaat altijd tussen een begeleider (meestal de leeraar) en een groep leerlingen (de klas). De belangrijkste doelstelling van de Greenpower Challenge is jongeren enthousiast te maken voor STEM – Sience, Technology, Engineering & Mathematics – beroepskeuzes.

Speedwear open tijdens de Green Power Challenge

Ook onze trackshop zal gedurende deze dag open zijn voor de bezoekers en teams van deze challenge. Men kan hier de officiële merchandising vinden van het Circuit Zolder.

Green Power Challenge

Vergelijkbare berichten