Aangepaste openingstijden KERTSPERIODE : Klik hier voor meer informatie!

Arai helm Tour X3 – Zwart – Kwaliteitstopper

Arai helm Tour X3 – Zwart – Kwaliteitstopper .  Arai helm Tour X3 past perfect in de groeiende populariteit van de off road markt. Arai ontwikkelde een helm die perfect in dat plaatje lijkt te passen. De Tour-X3 verwierf ook meteen bekendheid bij de liefhebbers van dat soort motoren. Het feit dat de piloten van de populaire televisieserie “Long way down” met Tour-X3 helmen reden tijdens hun avonturen was daar niet vreemd aan.

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Arai helm Tour X3 – Zwart – Kwaliteitstopper

Arai Tour X3 – all road helm – zilver.  Arai helm Tour X3 past perfect in de groeiende populariteit van de off road markt. Arai ontwikkelde een helm die perfect in dat plaatje lijkt te passen. De Tour-X3 verwierf ook meteen bekendheid bij de liefhebbers van dat soort motoren. Het feit dat de piloten van de populaire televisieserie “Long way down” met Tour-X3 helmen reden tijdens hun avonturen was daar niet vreemd aan.

Deze helm is een combinatie van twee verschillende helmtypes. De karakteristieke vorm van een crosshelm is er gemakkelijk in te herkennen, terwijl technieken die gebruikelijk zijn bij integraalhelmen toegepast zijn om tot het geheel te komen. Zo is de helm uitgerust met een opklapbaar vizier, is een Pinlock-systeem standaard bijgeleverd en is de helm uitgerust met afsluitbare ventilatiesystemen. Bovendien kan men kiezen om al dan niet de zonneklep te gebruiken. Het waarom daarvoor zou tijdens de testritten duidelijk blijken. De Tour-X3 woog, compleet uitgerust met zonneklep en Pinlock-vizier, 1.795 gram. Een niet onaanzienlijk gewicht op het eerste gezicht, maar door een goed uitgebalanceerd zwaartepunt valt het dragen van dat gewicht in de praktijk wel mee. Het verwijderbare interieur, dat met Dry-Cool stof is gevoerd, zorgt voor een aangenaam draagcomfort.

Ter hoogte van de oren is ruim plaats vrijgehouden om er een paar luidsprekertjes te kunnen monteren. Ideaal in combinatie met bijvoorbeeld een gps-systeem, op voorwaarde dat dit apparaat voldoende volume kan genereren. Bij hogere snelheden – vanaf pakweg 120 kilometer per uur – dringt namelijk een niet onaanzienlijke hoeveelheid lawaai de helm binnen. De grote toegang onderaan houdt niet veel rumoer tegen en de wind die langs de zonneklep schuurt, zorgt eens het gas erop gaat niet zelden voor een fluitconcert. Als de snelheid toeneemt tot “asociale” waarden begint de zonneklep ook druk uit te oefenen op de helmschaal en dus ook onrechtstreeks op de nekspieren van de drager. Eventjes je hoofd draaien om bijvoorbeeld in de achteruitkijkspiegels te kijken, is genoeg om het effect ervan gewaar te worden. In combinatie met het niet onaanzienlijke gewicht van de helm is dat niet meteen bevorderlijk voor de nek van de piloot die extra belast wordt. De Tour-X3 inclusief zonneklep draag je dan ook best niet als je lang hoge gemiddelden wilt aanhouden, voor endurowerk is hij in deze configuratie wel heel goed geschikt.

De zonneklep is eenvoudig te demonteren. Met een muntstuk is het zo snel monteerbaar en Arai levert speciale afdekplaatjes bij de helm om de zaak er ook in deze configuratie gelikt te laten uitzien. Met de zonneklep gedemonteerd ontpopt de Tour-X3 zich als een integraalhelm met een enorm royaal gezichtsveld. De vizieropening is niet alleen heel breed maar ook lekker hoog. En dat werkt niet alleen bevrijdend als je claustrofobisch aangelegd bent; bij het rijden zie je veel meer, wat niet alleen aangenaam is maar ook een extra veiligheid biedt. Zien wat er rondom je gebeurt; ‘t is een noodzaak wil je snel en accuraat op de situatie kunnen inspelen. De afsluitbare ventilatiesystemen doen op de Tour-X3 degelijk hun werk. Er is een duidelijk verschil voelbaar van zodra de ventilatieopeningen ontsloten worden. Een en ander zit er dus echt niet op enkel en alleen voor de look, de windgeleidingssystemen die op de buitenschaal zijn aangebracht werken naadloos samen met de interne warmtehuishouding. Bovendien kan via de grote toegang onderaan heel wat verse lucht tot de rijder doordringen. Zo zie je maar, elke constructie heeft zowel voor- als nadelen.

Zoals de andere Arai-helmen is ook de buitenschaal van de Tour-X3 gemaakt uit composiet. Arai noemt de gebruikte vezels Super Fibre en maakt gebruik van een aanzienlijke hoeveelheid kennis die in de loop der jaren binnen het bedrijf is opgedaan bij het fabriceren van composiethelmen. Kenmerkend voor Arai is dat er verschillende vormen van helmschalen gebruikt worden naargelang de bestemming van de helm. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de schedelvorm van een Europeaan, een Aziaat en een Amerikaan sterk verschilt. Indien je een helm opzet die voor een andere markt ontwikkeld is, is het dan ook niet ondenkbaar dat die op gebied van comfort te wensen overlaat, ook al is het op het oog dezelfde type Arai-helm.

Ook de maat van de helmschalen is heel bepalend. Arai gebruikt meerdere maten van schalen om de ideale verhouding tussen buitenschaal en binnenwerk te kunnen garanderen. Dat komt het comfort ten goede en ook op vlak van esthetiek wordt winst geboekt. De verhouding tussen de fysieke maten van de helmdrager en de helm zelf wordt erdoor geoptimaliseerd. Het Pinlock-vizier, een kwaliteitshelmtas (blauw) en een busje smeer voor het vizier zijn in de prijs inbegrepen.  Verlaagde prijs door lichte beschadiging.

 

Gewicht 2 kg
Afmetingen 38 × 29 × 28 cm
Maatkeuze Arai Racing

Large (hoofdomtrek 59-60 cm), XL (hoofdomtrek 61-62 cm)

Fabrikant

Wanneer je online gaat shoppen is het erg handig dat je precies weet welke maat je nodig hebt. Om je op weg te helpen vind je hieronder een overzicht van de Arai maattabel zodat je makkelijker kunt inschatten welke helmmaat je het best kunt kiezen in functie van welk helmtype.

Om de juiste maatvoering te bepalen, dient u uw hoofdomtrek te meten net boven de oren langs de slapen.

Het is belangrijk om te weten dat wij EUROPESE maten verkopen, op het internet zie je vaak Arai helmen te koop staan aan een lager tarief, deze zijn meestal Arai helmen met JAPANSE maatvoering.  Het grootste verschil zit hem in de binnenzijde van de helm nota bene een Europeaan heeft een ovaal hoofd in de lengte en een Japanner heeft een ovaal hoofd in de breedte. Opletten dus bij aankoop van een helm dat u de correcte Europese maatvoering volgt.

Heeft u twijfels over een bepaalde ‘echtheid’ van een Arai helm, contacteer ons vrijblijvend als invoerder binnen de BELUX voor de Arai autosport en kartproducten helpen wij u graag verder.

Inzake autosporthelmen dienen personen die een bril dragen er rekening mee te houden dat de visieropening van de GP5 WP een breder en hoger gezichtsveld biedt maw. makkelijker is om een bril op te zetten.

Maat XXS XS S M L XL XXL
Autosport
Model
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
Hoofd in cm
-
54
55-56
57-58
59
60-61
-
Autosport
Model
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
Hoofd in cm
-
54
55-56
57-58
59
60-61
-
Autosport
Model
JET
JET
JET
JET
JET
JET
JET
Hoofd in cm
-
54
55-56
57-58
59
60-61
62-63
Karting
Model
SK 6
SK 6
SK 6
SK 6
SK 6
SK 6
SK 6
Hoofd in cm
-
54
55-56
57-58
59-60
61-62
-
Karting
Model
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
Hoofd in cm
50-51
52-53
54-56
57-58
59
-
-
Scroll naar top