Next Event Speedwear POP-UP : IAME EuroSeries 20 tem. 23 April 2023 (Mariembourg) & Skylimit Car Club Day!

Bengio Ribbeschermer STANDARD

202,95

Bengio Ribbeschermer Standard Anthraciet Fluogeel is de ideale protectie voor de ribben tijdens het karten!

EAN: N/A Artikelnummer: RIBPROT-STD - FluoYellow Categorieën: , , Tags: , ,

Bengio Ribbeschermer Standard Anthraciet Fluogeel

Bengio Ribbeschermer Standard Anthraciet Fluogeel geheel handmatig geproduceerd.  Zijdelingse bescherming.  Buitenzijde opgebouwd uit 3 lagen glasvezel en binnenzijde afgewerkt met 5 mm schuim.  Door de unieke opbouw van de ribbeschermer, worden de schokken geabsorbeerd.  Beschikbaar in diverse maten.

Aandachtspunten bij het aankopen van een kwalitatieve ribbescherming

Welk type ribbeschermer je in de kartsport dient te dragen is afhankelijk van het kampioenschap waar je gaat deelnemen.  In bepaalde outdoor kartkampioenschappen ben je vanwege de FIA/CIK verplicht om ribbescherming te dragen, informeer steeds welke voorschriften er gelden. Dat wil zeggen dat de FIA/CIK eist dat je een FIA gehomologeerde harnas voor de ribben draagt.  In het algemeen geldt; veiligheid staat voorop; laat u zich goed informeren alvorens een ribbeschermer aan te schaffen.

Wanneer u aan kartwedstrijden gaat deelnemen, is van toepassing dat de meeste organisatoren in hun reglementen de eisen voor deze kledingstukken hebben opgenomen.

Rib en borstblessures wil je het liefst voorkomen. Niets zo vervelend voor een karter als bijvoorbeeld gekneusde ribben. Een blessure die je over het algemeen wel een keer op zult lopen, echter de mate waarin is zeker van belang. Een goede bescherming kan veel leed besparen.

Waren het tot een aantal jaren terug vooral de eenvoudige ribprotectors, vestjes met schuimvulling en een protectie in de vorm van een kunststof cocon die veelal werden gedragen, tegenwoordig zie je steeds meer uitgebreide bodyprotectors aangeboden worden. Je ziet om je heen wel dat die bodyprotectors niet altijd even goed zitten wanneer men in een juiste maat kartstoel plaatsneemt.

Een tip bij aankoop; pas de bodyprotector niet alleen op maat, maar kijk of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze nog comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Gewicht 1 kg
Fabrikant

Maatkeuze Bengio Ribbeschermer

XXS, XS (Borstomtrek 67/74 cm), S (Borstomtrek 75/80 cm), SM (Borstomtrek 81/85 cm), M (Borstomtrek 86/90 cm), ML (Borstomtrek 88/94 cm), L (Borstomtrek 91/98 cm), XXL (Borstomtrek 107+ cm), XL (Borstomtrek 99/106 cm)

Kleur

Fluo Geel

Maattabel Bengio

Wij adviseren om bij het bepalen van de juiste maat voor uw bodyprotector niet alleen de maat in acht neemt, maar kijkt of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Bij enige twijfel, helpen wij u graag verder om samen met u de juiste maat te bepalen.

Maatvoering Borstomtrek in CM Omtrek Inch
XS
67/74
26,5/29,1
S
75/80
29,5/31,5
SM
81/85
31,9/33,5
M
86/90
33,9/35,5
L
91/98
35,8/38,5
XL
99/106
39/41,7
XXL
107+
42,1+
Scroll naar boven