Aangepaste openingstijden KERTSPERIODE : Klik hier voor meer informatie!

Bengio Bumper Harnas Standaardtype – Ribprotector Kartsport

202,95

Bengio Bumper Harnas Standaardtype – Ribprotector Kartsport meest populaire ribbeschermer in de kartsport. Zijdelingse bescherming.  Volledig met de hand vervaardigd uit zéér kwalitatieve materialen. Verkrijgbaar in diverse maten.

Code EAN: Artikelnummer: RIBPROT-STD-O Categorieën: , , Tag:

Bengio Bumper Harnas Standaardtype – Ribprotector Kartsport

Bengio Bumper Harnas Standaardtype – Ribprotector Kartsportgeheel handmatig geproduceerd.  Deze biedt zijdelingse bescherming. De buitenzijde opgebouwd uit 3 lagen glasvezel en binnenzijde afgewerkt met 5 mm schuim.

Door de unieke opbouw van de ribbeschermer worden de schokken geabsorbeerd.  Door het dragen van een harnas zal het lichaam meer op een natuurlijke manier de kunnen functioneren met als resultaat dat je minder spierpijn zal hebben in de armen en de nek.

Bengio Bumper Harnas Standaardtype – Ribprotector Kartsport beschikbaar in diverse maten.

Voorkom kneuzingen met Bengio Bumper harnas

Bij gekneusde ribben is er sprake van beschadiging van het weefsel, dus niet van het bot op zich (botten bevatten geen zenuwen). Een zeer pijnlijke blessure. Vaak voel je het weefsel dat aan de botten vast zit of er of er omheen zit. Tussen de ribben bevinden zich spieren, bloedvaten en zenuwen.

Bij een kneuzing worden de ribben tegen de spieren, bloedvaten of zenuwen gedrukt. Dit weefsel wordt beschadigd (gekneusd) met pijn als gevolg.

Alleen al de trillingen via de kartstoel op de ribben doorgegeven kunnen een kneuzing veroorzaken. Daarom is een goedpassende ribprotector in combinatie met een goed aansluitende/passende kartstoel van evident belang.

Diverse modellen van ribprotectie en bodyprotectie worden aangeboren: van eenvoudig uitgevoerde enkele ribprotectie tot een complete outfit voor rib-borst-rug-schouders. Uiteraard in diverse prijsstellingen.

Aandachtspunten bij het aankopen van een kwalitatieve ribbescherming

Bengio Bumper Harnas Standaardtype – Ribprotector Kartsport geldt dat er geen vorm van homologatie is. Dat wil zeggen dat de FIA/CIK geen directe eisen aan de nekprotectie stelt. In het algemeen geldt; veiligheid staat voorop.  Laat u zich goed informeren alvorens ribbeschermer aan te schaffen.

Wanneer u aan kartwedstrijden gaat deelnemen, is van toepassing dat de meeste organisatoren in hun reglementen de eisen voor deze kledingstukken hebben opgenomen. Rib en borstblessures wil je het liefst voorkomen.

Niets zo vervelend voor een karter als bijvoorbeeld gekneusde ribben. Een blessure die je over het algemeen wel een keer op zult lopen, echter de mate waarin is zeker van belang.

Een goede bescherming kan veel leed besparen tot een aantal jaren terug vooral de eenvoudige rib protectors, vestjes met schuimvulling en een protectie in de vorm van een kunststof cocon die veelal werden gedragen.  Tegenwoordig zie je steeds meer uitgebreide body protectors aangeboden worden.

Je ziet om je heen wel dat die body protectors niet altijd even goed zitten wanneer men in een juiste maat kartstoel plaatsneemt.

Een tip bij aankoop; pas de harnas niet alleen op maat, maar kijk of deze ook comfortabel onder de kart overall kan worden gedragen en vooral ook of deze nog comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Gewicht 1 kg
Fabrikant

Maatkeuze Bengio Ribbeschermer

L (Borstomtrek 91/98 cm), M (Borstomtrek 86/90 cm), S (Borstomtrek 75/80 cm), SM (Borstomtrek 81/85 cm), XL (Borstomtrek 99/106 cm), XS (Borstomtrek 67/74 cm), XXL (Borstomtrek 107+ cm)

Maattabel Bengio

Wij adviseren om bij het bepalen van de juiste maat voor uw bodyprotector niet alleen de maat in acht neemt, maar kijkt of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Bij enige twijfel, helpen wij u graag verder om samen met u de juiste maat te bepalen.

Maatvoering Borstomtrek in CM Omtrek Inch
XS
67/74
26,5/29,1
S
75/80
29,5/31,5
SM
81/85
31,9/33,5
M
86/90
33,9/35,5
L
91/98
35,8/38,5
XL
99/106
39/41,7
XXL
107+
42,1+
Scroll naar top