fbpx
Aangepaste openingsuren zomervakantie !!

Bengio Bumper CARBON ribprotector

256,50

Bengio Bumper carbon ribprotector geheel handmatig geproduceerd.  Zijdelingse bescherming.  Buitenzijde opgebouwd uit carbonlaag en binnenzijde afgewerkt met schokabsorberende schuim.  Beschikbaar in diverse maten.

Artikelnummer: RIBCARB Categorieën: , , Tag:

Bengio Bumper carbon ribprotector

Bengio Bumper carbon ribprotector geheel handmatig geproduceerd.  Zijdelingse bescherming.  Buitenzijde opgebouwd uit carbonlaag en binnenzijde afgewerkt met schokabsorberende schuim.  Beschikbaar in diverse maten.

Aandachtspunten bij het aankopen van een kwalitatieve ribbescherming

Voor ribbescherming geldt dat er geen vorm van homologatie is. Dat wil zeggen dat de FIA/CIK geen directe eisen aan de nekprotectie stelt.
In het algemeen geldt; veiligheid staat voorop; laat u zich goed informeren alvorensribbeschermer aan te schaffen.

Wanneer u aan kartwedstrijden gaat deelnemen, is van toepassing dat de meeste organisatoren in hun reglementen de eisen voor deze kledingstukken hebben opgenomen.

Rib en borstblessures wil je het liefst voorkomen. Niets zo vervelend voor een karter als bijvoorbeeld gekneusde ribben. Een blessure die je over het algemeen wel een keer op zult lopen, echter de mate waarin is zeker van belang. Een goede bescherming kan veel leed besparen.

Waren het tot een aantal jaren terug vooral de eenvoudige ribprotectors, vestjes met schuimvulling en een protectie in de vorm van een kunststof cocon die veelal werden gedragen, tegenwoordig zie je steeds meer uitgebreide bodyprotectors aangeboden worden. Je ziet om je heen wel dat die bodyprotectors niet altijd even goed zitten wanneer men in een juiste maat kartstoel plaatsneemt.

Een tip bij aankoop; pas de bodyprotector niet alleen op maat, maar kijk of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze nog comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Wie is Bengio?

Alles begon meer dan 15 jaar geleden toen Alessandro Begnozzi, een veelbelovende Kart-coureur, een ernstig borstletsel opliep bij een gewoon race-ongeluk waardoor hij bijna moest stoppen met racen. Na het besef van de ontoereikendheid van gewone ribbeschermers, besloot zijn vader Stefano een nieuw product te ontwerpen dat een ergonomisch ontwerp combineert met hogere veiligheidsnormen. Hij heeft meer dan een jaar besteed aan het ontwikkelen van het ultieme beschermer, waarbij de vijfvoudig wereldkampioen Danilo Rossi en het hele DR Racing Team zijn betrokken voor voortdurende tests en verbeteringen.

Gewicht 1 kg
Fabrikant

Maatkeuze Bengio Ribbeschermer

XS (Borstomtrek 67/74 cm), S (Borstomtrek 75/80 cm), SM (Borstomtrek 81/85 cm), M (Borstomtrek 86/90 cm), L (Borstomtrek 91/98 cm), XXL (Borstomtrek 107+ cm), XL (Borstomtrek 99/106 cm)

Maattabel Bengio

Wij adviseren om bij het bepalen van de juiste maat voor uw bodyprotector niet alleen de maat in acht neemt, maar kijkt of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Bij enige twijfel, helpen wij u graag verder om samen met u de juiste maat te bepalen.

Maatvoering Borstomtrek in CM Omtrek Inch
XS
67/74
26,5/29,1
S
75/80
29,5/31,5
SM
81/85
31,9/33,5
M
86/90
33,9/35,5
L
91/98
35,8/38,5
XL
99/106
39/41,7
XXL
107+
42,1+
Scroll naar boven