Sparco RW4 Guard Balaclava wit

44,77

Sparco RW4 Guard Balaclava wit ook wel hoofdsok genoemd, heeft een soft-touch constructie. Deze nomex balaclava is FIA gekeurd en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Beschrijving

Sparco RW4 Guard Balaclava wit

De Sparco RW4 Guard Balaclava wit ook wel hoofdsok genoemd heeft een soft touch interlock constructie.

De samenstelling van de onderkleding bestaat uit 60% modacrylic en 40% cellulose.

Door deze mix van stoffen is de Sparco RW7 Delta Balaclava wit, onderkleding niet alleen comfortabel, maar biedt het ook uitstekende bescherming tegen hitte en vlammen.

Bovendien biedt de onderkleding een goede prijs-kwaliteitverhouding!

FIA GEKEURD

Een lijst van gehomologeerde racekleding is beschikbaar bij RACB Sport of via de officiële FIA-website. Bovendien moet het ondergoed van het type “brandvrij” zijn volgens de FIA-norm 8856-2018.

Waarom nomex kledij?

Het dragen van Nomex onderkleding tijdens het racen is van cruciaal belang vanwege de bescherming die het biedt. Nomex is een synthetische vezel die bekend staat om zijn hittebestendige eigenschappen en wordt vaak gebruikt in brandwerende kleding.

Het dragen van Nomex onderkleding onder de raceoverall zorgt ervoor dat de coureur extra bescherming heeft tegen vlammen en hitte in geval van een ongeval.

Nomex onderkleding fungeert als een extra laag bescherming tussen de huid van de coureur en de raceoverall. In het geval van een brandend ongeval, zal de Nomex onderkleding het vuur vertragen en de coureur tijd geven om uit de auto te komen.

Bovendien kan Nomex onderkleding ook helpen om de impact van een brand op het lichaam van de coureur te verminderen, wat kan resulteren in minder ernstige brandwonden.

Extra informatie

Gewicht 0,5 kg
Fabrikant

Discipline