Sparco Teamwork

Sparco Indy PATO Veiligheidsschoen S1PS

98,01

Sparco Indy PATO Veiligheidsschoen S1PS met veter is de één van de veiligste werkschoenen die er is. Verder is deze schoen voorzien van allerlei keuringen die je op je werk nodig kan hebben. De schoen bevat volgende keuringen: ESD, S3S en SR. Daarbovenop heeft deze schoen ook nog eens een laddergrip aan de zool. Hierdoor is het werken op een ladder ook veiliger als bij andere werkschoenen. Door zijn composiete veiligheidsneus is deze schoen ook nog eens lichter als normaal maar houd je absolute veiligheid!

Vakantiekorting! Besteed u meer dan € 100,00 dan ontvangt u 10% korting!* Orders worden verwerkt vanaf 30 Juli 2024

Speedwear een goede keuze!

 • Vinkje Top Kwaliteit
 • Vinkje Snelle levering
 • Vinkje Persoonlijk contact
 • Vinkje Personalisatie borduren / bedrukken
 • Vinkje Grote voorraad in winkel /showroom
Veilig betalen
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • KBC
 • Bancontact
 • Belfius
 • iDeal
 • And More

Beschrijving

Sparco Indy PATO Veiligheidsschoen S1PS

Uitleg bij de specificaties

Soort Zool
één van de belangrijkste kenmerken van deze zool is de laddergrip die in de zool verwerkt is. (LG) Hij heeft je de meeste veiligheid en stabiliteit wanneer u op de ladder staat.

ESD
ESD-veiligheidsschoenen hebben een antistatische zool die de elektrostatische lading afvoert. Deze Sparco Indy PATO Veiligheidsschoen S1PS is speciaal ontworpen om de drager te beschermen tegen elektrostatische ontladingen en bieden extra veiligheid in omgevingen waar gevoelige elektronica of explosieve stoffen aanwezig zijn.

SR
Dit betekent dat de Sparco Indy PATO Veiligheidsschoen S1PS extra grip biedt op verschillende soorten oppervlakken en dat ze het risico op uitglijden en vallen verminderen.
anti slip op keramische grond bedekt met water en detergent (zeep)

Veiligheidsniveau Sparco Indy PATO Veiligheidsschoen S1PS is S1PS en biedt daarom dus een veiligheidsneus die een impact van 200 joule kan weerstaan, een antiperforatiezool die voorkomt dat scherpe objecten de zool kunnen doorboren, en daarnaast een waterbestendige en oliebestendige zool.

Metaal Vrij
Sparco Indy PATO Veiligheidsschoen S1PS is volledig metaalvrij.  Ten eerste zorgen ze voor een lager gewicht, wat de drager meer comfort biedt en vermoeidheid van de voeten en benen vermindert.

Bovendien zijn metaalvrije veiligheidsschoenen ook beter bestand tegen corrosie en oxidatie, wat de levensduur van de schoen kan verlengen.

EN ISO 20345:2022 is de meest recente versie van de Europese norm voor veiligheidsschoenen en stelt strengere eisen aan ontwerp en prestaties dan de voorgaande versies.

Een van de belangrijkste toevoegingen is het testen van de prestaties van de zool op elektrische weerstand. Verder stelt de norm nu ook hogere eisen aan de schokabsorptie van de schoenen, om de bescherming tegen impact van vallende voorwerpen te verbeteren.

De weerstand tegen het doordringen van scherpe voorwerpen is ook aangescherpt, om te voorkomen dat werknemers zichzelf per ongeluk verwonden op de werkvloer.

Composiete teenbescherming
De tip van Sparco Indy PATO Veiligheidsschoen S1PS werd gemaakt uit composiet. Een composiete tip is gemaakt van lichtgewicht materialen, die zeer sterk en duurzaam zijn. In tegenstelling tot een stalen neus, is een composiete neus niet-metalen en dus niet geleidend.

Bovendien is het lichtgewicht ontwerp van de composiete tip comfortabeler om te dragen gedurende lange periodes en vermoeit het de voeten minder dan een stalen neus.

Een ander voordeel van een composiete tip is dat het beter bestand is tegen extreme temperaturen.  Dit maakt composiet een uitstekende keuze voor werkomstandigheden waarbij de temperatuur fluctueert.

Een ander belangrijk voordeel van een composiete tip ten opzichte van een stalen neus is de manier waarop ze reageren op impact. Als een stalen neus wordt blootgesteld aan een sterke impact, zal deze in de meeste gevallen indeuken. Dit kan betekenen dat de neus niet meer zijn beschermende werking heeft en vervangen moet worden. Bij een composiete tip zal deze bij impact echter niet indeuken en zal de neus zijn beschermende functie blijven behouden.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Fabrikant

Maat kiezen

35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48