Sparco Teamwork

Sparco Indy DETROIT ultra lichte werkschoenen

94,38

Sparco Indy DETROIT ultra lichte werkschoenen voldoen aan de nieuwste ISO norm en is daarom één van de beste veiligheidsschoenen. Deze schoen blinkt daarbovenop ook nog eens uit met zijn speciale zool met laddergrip. Zo sta je het stevigste op je werk.

Vakantiekorting! Besteed u meer dan € 100,00 dan ontvangt u 10% korting!* Orders worden verwerkt vanaf 30 Juli 2024

Speedwear een goede keuze!

 • Vinkje Top Kwaliteit
 • Vinkje Snelle levering
 • Vinkje Persoonlijk contact
 • Vinkje Personalisatie borduren / bedrukken
 • Vinkje Grote voorraad in winkel /showroom
Veilig betalen
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • KBC
 • Bancontact
 • Belfius
 • iDeal
 • And More

Beschrijving

Sparco Indy DETROIT ultra lichte werkschoenen

Uitleg bij de specificaties

Soort Zool
één van de belangrijkste kenmerken van deze zool is de laddergrip die in de zool verwerkt is. (LG) Hij heeft je de meeste veiligheid en stabiliteit wanneer u op de ladder staat.

ESD
ESD-veiligheidsschoenen hebben een antistatische zool die de elektrostatische lading afvoert. Deze Sparco Indy DETROIT ultra lichte werkschoenen zijn speciaal ontworpen om de drager te beschermen tegen elektrostatische ontladingen en bieden extra veiligheid in omgevingen waar gevoelige elektronica of explosieve stoffen aanwezig zijn.

SR
Dit betekent dat de Sparco Indy DETROIT ultra lichte werkschoenen extra grip bieden op verschillende soorten oppervlakken en dat ze het risico op uitglijden en vallen verminderen.
anti slip op keramische grond bedekt met water en detergent (zeep)

Sparco Indy DETROIT ultra lichte werkschoenen hebben een SP1 normering en heeft dus een veiligheidsneus die een impact van 200 joule kan weerstaan en daarnaast een antiperforatiezool die voorkomt dat scherpe objecten, zoals spijkers of glas, de zool kunnen doorboren. Verder is deze schoen in bezit van een gesloten hiel (ook bij laag schoeisel) en heeft deze hiel een energie absorberende functie. Deze schoen is ook antistatisch.

Metaal Vrij
Sparco Indy DETROIT ultra lichte werkschoenen zijn volledig metaalvrij.  Ten eerste zorgen ze voor een lager gewicht, wat de drager meer comfort biedt en vermoeidheid van de voeten en benen vermindert.

Bovendien zijn metaalvrije veiligheidsschoenen ook beter bestand tegen corrosie en oxidatie, wat de levensduur van de schoen kan verlengen.

EN ISO 20345:2022 is de meest recente versie van de Europese norm voor veiligheidsschoenen en stelt strengere eisen aan ontwerp en prestaties dan de voorgaande versies.

Een van de belangrijkste toevoegingen is het testen van de prestaties van de zool op elektrische weerstand. Verder stelt de norm nu ook hogere eisen aan de schokabsorptie van de schoenen, om de bescherming tegen impact van vallende voorwerpen te verbeteren.

De weerstand tegen het doordringen van scherpe voorwerpen is ook aangescherpt, om te voorkomen dat werknemers zichzelf per ongeluk verwonden op de werkvloer.

Composiete teenbescherming
De tip van Sparco Indy DETROIT ultra lichte werkschoenen werden gemaakt uit composiet. Een composiete tip is gemaakt van lichtgewicht materialen, die zeer sterk en duurzaam zijn. In tegenstelling tot een stalen neus, is een composiete neus niet-metalen en dus niet geleidend.

Bovendien is het lichtgewicht ontwerp van de composiete tip comfortabeler om te dragen gedurende lange periodes en vermoeit het de voeten minder dan een stalen neus.

Een ander voordeel is dat de Sparco Indy DETROIT ultra lichte werkschoenen door zijn composiete tip beter bestand is tegen extreme temperaturen.  Dit maakt composiet een uitstekende keuze voor werkomstandigheden waarbij de temperatuur fluctueert.

Een ander belangrijk voordeel van een composiete tip ten opzichte van een stalen neus is de manier waarop ze reageren op impact. Als een stalen neus wordt blootgesteld aan een sterke impact, zal deze in de meeste gevallen indeuken. Dit kan betekenen dat de neus niet meer zijn beschermende werking heeft en vervangen moet worden. Bij een composiete tip zal deze bij impact echter niet indeuken en zal de neus zijn beschermende functie blijven behouden.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Maat kiezen

36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48

Fabrikant

Veiligheidsniveau

Model

CE - EN Norm

Teenbescherming

Slipweerstand

Zool

Hitte bestendig HRO

Antistatisch ESD

Laddergrip

Voetbreedte

Bovenmateriaal

Lining

Verwijderbare binnenzool

Tussenzool

Sluitmechanisme

Metaalvrij

Matentabel Schoenen

Weet je niet precies wat je maat is? Kijk in onze maattabellen en vind de juiste maat voor je raceschoenen. Deze tabel geeft je een duidelijk overzicht inzake de matentabel opgesteld voor de raceschoenen. Personen die iets bredere schouders hebben dan normaal, zijn soms genoodzaakt om een maat groter te nemen. Ben je niet zeker van de maatvoering?  Aarzel dan zeker niet om met ons contact op te nemen, wij helpen je graag verder.

EU-Sizing US Sizing JPN Sizing Sparco Overschoen Sparco Regenschoen
26 (kids)
9
28 (kids)
11.5
30 (kids)
13
32 (kids)
1.5
34 (kids)
2.5
20.5
35 (kids)
3.5
21.5
36 (kids)
4.5
22.5
S (36-38)
37
5
23
38
6
24
S (38.5-40)
39
7
25
M (39-41)
40
7.5
25.5
M (40-41.5)
41
8.5
26
L (41.5-43)
42
9
26.5
L (42-44)
43
10
27.5
XL (43.5-45)
44
11
28.5
45,5
12
29.5
XL (45-47)
46
12.5
30
47