Simracen

Simracen in opkomst

De opkomst van simracen lijkt niet te stoppen. Deze virtuele racesport groeit. Mede door grote namen uit de race wereld zoals oa. Max Verstappen en Lando Norris die dit ook doen, geniet deze vorm van racesport een groeiende belangstelling.

Virtueel met een echt gevoel

Er zijn natuurlijk verschillende simulatoren. De professionele simracen simulatoren zijn voorzien van echte racestoelen, pedalen shifters en een racestuur. Bovendien ben je, voor het visuele effect geheel ingebouwd / omringd door grote beeldschermen. Je voelt je een coureur in een “echte” race wagen.Bovendien

Speedwear_Simracing

Speedwear_2713420-213-r2_tech-1-KZ-sle
Alpinestars KX Karting sport t-shirt Korte Mouw - Zwart
Speedwear_2713420-9011-r2_tech-1-KZ-sle
Alpinestars Kartsport schoen Tech 1 KX - Wit Grijs Fluo rood
Alpinestars Tech 1 ZX V2 autorace handschoen - Rood Zwart
Alpinestars Tech 1 KX v2 handschoen karting - Wit Rood Zwart
Sparco FIA handschoen LAND
P1 Advanced racewear autosporthandschoen type Grip - Zilver
Rallyhandschoen Trendy P1 Advanced Racewear Black
P1 Advanced Racewear - Monza - FIA keuring Wit
Sparco FIA racingschoen Slalom RB 3.1
Sparco indoorkartschoen K-RUN met velcroband
Sparco indoorkartschoen K-RUN met velcroband

Professionele coureurs

Professionele coureurs blijven op deze wijze bezig met racen. Met simracen ben je uiteindelijk nog steeds bezig met racen, starten en pitstops terwijl je deel uitmaakt van het circuit en de eventuele andere deelnemers. 

Techniek

Er zijn verschillende simulators in omloop. De professionele simulators van oa. Simtag zijn samengesteld uit een combinatie van de nieuwste materialen, technologieën en de juiste autosportonderdelen. Hiermee realiseren deze een levensecht gevoel.

Realistisch

De trillingen aan het stuur of in je stoel als gevolg van het contact met de weg van deze simulatoren is geweldig. Je krijgt bovendien echt het gevoel dat je op een circuit aan het rijden bent. Ieder hobbeltje is waarneembaar. 

Simracen

Uitrusting simracen

Dit levensechte gevoel ervaar je natuurlijk het beste met de juiste uitrusting. Denk hierbij aan racehandschoenen en raceschoenen. Door deze te gebruiken heb je met handschoenen een uitstekende grip en voorkom je uiteindelijk ook de kans op blaren. De raceschoenen zorgen tevens voor het vertrouwde contact en gevoel met de pedalen.

Speedwear_Simtag.eu

racehandschoenen

Raceschoenen

Scroll naar top