Simracen in opkomst

De opkomst van het simracen lijkt niet te stoppen, deze virtuele racesport groeit de laatste jaren sterk. Dit komt mede door grote namen uit de race wereld waaronder Max Verstappen en Lando Norris die naast Formula 1 ook meeracen in de virtuele races.  

Virtueel met een echt gevoel

Er zijn natuurlijk verschillende simulatoren, welke ook verschillen in prijsklassen. De professionele simrace simulatoren zijn voorzien van een echte racestoel, pedalen shifters en een racestuur. Bovendien ben je voor het visuele effect geheel omringd door grote beeldschermen. Mede door de speciaal ontwikkelde handschoenen en schoenen voor het Simracen, zorgt dit voor weergaloze prestaties en geeft dit de ultieme beleving!

Koop hier je outfit voor te gamen!

Professionele coureurs

Professionele coureurs gebruiken deze manier om tussen hun “echte” races bezig te blijven en extra te oefenen. Met simracen ben je uiteindelijk nog steeds bezig met racen, starten en pitstops, dit allemaal op een van de vele circuits die tot op de mm zijn nagebouwd in een virtuele wereld. Simracen kan uiteraard alleen en met andere deelnemers. 

Techniek

Er zijn verschillende simulators in omloop. De professionele simulators van oa. O-Rouge zijn samengesteld uit een combinatie van de nieuwste materialen, technologieën en de juiste autosportonderdelen. Hierdoor word een levensecht gevoel gerealiseerd.

Simracen

Realistisch

De trillingen aan het stuur wanneer je incontact met de weg komt van deze simulatoren is geweldig. Je krijgt het gevoel dat je echt op een circuit aan het rijden bent. Ieder hobbeltje is waarneembaar. Zo zijn er ook simulators waarvan de stoel meebeweegt met de bewegingen die jij maakt met jouw virtuele auto, waardoor de beleving nog harder gaat aanleunen naar de beleving die je in een echte racewagen krijgt.

Uitrusting simracen

Dit levensechte gevoel ervaar je natuurlijk het beste met de juiste uitrusting. Denk hierbij aan racehandschoenen en raceschoenen. Door deze te gebruiken heb je met handschoenen een uitstekende grip en voorkom je uiteindelijk ook de kans op blaren. De raceschoenen zorgen tevens voor het vertrouwde contact en gevoel met de pedalen.