Karting Handschoenen

Verschillende merken handschoenen verkrijgbaar in onze webshop.

Verschillende merken Karting handschoenen verkrijgbaar in onze webshop.

Tijdens het karten is het van groot belang handschoenen te dragen. Dit geeft vele voordelen met zich mee.

Maar let op dat je de juiste handschoen kiest. Elke piloot heeft een andere voorkeur wat betreft textiel waaruit de handschoen is gemaakt, de soort grip, of de handschoen binnen- of buitennaad heeft.

Verder moet men opletten bij het aanschaffen van handschoenen dat men niet te grootte aankoopt. Dit zou kunnen zorgen voor bleinen en niet de juiste werking geven.

Karting Handschoenen

Of ga direct naar jouw favoriete merk

Ventilerend

Een karting handschoen moet goed ademend en ventilerend zijn. Daarnaast is de pasvorm en bovendien de grip van het grootste belang. In ons assortiment vindt u de merken AlpinestarsSparco en Minus 273.

Alpinestars

Alpinestars karting handschoenen zijn er zowel voor volwassenen als voor de jeugd.

Alpinestars Tech 1-K Race

ideaal voor gebruik tijdens warm weer. In dit basismodel van de Alpinestars zijn ‎de wensen van een kartpiloot zoals bewegingsvrijheid, ademend en aangename pasvorm hierin verwerkt. Tech 1-K Race handschoen is voorgevormd aan de vingers en palm design en bieden daardoor een comfortabel gevoel. Bovendien is deze handschoen aan de binnenzijde voorzien van silicone pads voor een aangenaam contact met het stuur. Dit duurzame model behoudt zijn pasvorm ook na veelvuldig gebruik.

Tech 1-KX

is ontworpen met een laag eigen gewicht dat er bovendien voor zorgt voor een heerlijk gevoel en comfort en een optimaal stuurgevoel. Handschoen bestaande uit polykatoen met elastische weefsel, voorzien met het stiksel van de naden aan de buitenzijde. Door deze eigenschappen zorgen ze voor een optimale temperatuur en gevoelscontrole van de handen op het stuur.

De keuze van de stoffen is belangrijk voor een maximaal ademende handschoen. Omdat de handen dan niet zullen opzwellen tijdens het rijden. De palm is ontworpen van ledere patches voorzien met silicone pads voor een uitstekend gripgevoel en een maximale bewegingsvrijheid van de vingers. Alpinestars heeft verder nog een zeer ruime keuze.

Sparco

de handschoenen van Sparco zijn onder te verdelen in; Rush, Record, Arrow, Tide en CRW. Ze worden herkend voor hun flexibiliteit en grip, ventilatie. Sparco CRW regenhandschoen gemaakt van neoprene daardoor ideaal te gebruiken tijdens regenachtig weer. Dit ergonomische model is samengesteld uit 80% Nylon + 20% Spandex.

Minus 273

Minus 273 is een erg opkomend merk en heeft zich in enkele jaren tijd onmisbaarDe Minus 273 Karthandschoenen zijn gemaakt van een zeer elastisch, licht, ademend materiaal van poly-spandex, voor een sport waar elke gram telt. De Minus Karthandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleurencombinaties! Door de unieke designs van de Minus handschoenen, vallen deze vast en zeker op op het kartcircuit!