Arai SK6 karthelm

679,00

Zéér kwalitatieve en veilige helm voor gebruik in de kartsport : Arai SK6 karthelm voor indoor en outdoor kleur wit. Wens je deze graag te personaliseren?

Arai SK6 karthelm voor indoor en outdoor kleur wit

Arai SK6 karthelm voor indoor en outdoor kleur wit  is de karthelm voor wie op een veilige manier wil gaan racen.  Dit type helm kan gedragen worden vanaf de leeftijd 15 jaar. Aangename pasvorm, vooral een maximale gehoorbescherming doordat de geluidsgolven van de motor optimaal worden gefilterd door de speciale samenstelling van de binnenschaal waar Arai een exclusief patent voor bezit.

Gefabriceerd met behulp van Arai’s proprietary cLc (Complex Laminate Construction) technologie. De schaal van de SK-6 is zo sterk dat het mogelijk maakt het gebruik van een extreem zachte EPS liner voor een beter comfort en de impact energie management.
Met behulp van dezelfde schaalvorm als de GP-6, profiteert de SK-6 van alle F1, NASCAR en IndyCar feedback die heeft geleid tot verbeteringen en innovaties.
Door de nauwe samenwerking met piloten afkomstig uit diverse disciplines, kan Arai voldoen aan ieders zijn hoogst mogelijke wensen.

 

Waarom Arai?

Een Arai helm staat voor kwaliteit, handwerk en veiligheid.  De Familie Arai verbond zijn naam aan dit kwaliteitsproduct en hierdoor is “goed genoeg” niet van toepassing. Zijn zijn is trots op hun productie die hun eigen filosofie volgt. De Arai producten mogen enkel deze naam dragen als de makers ervan volledig overtuigd zijn van de kwaliteit en de veiligheid van elk afzonderlijk gemaakt item. Belangrijke fout die vaak gemaakt word: het is niet de standaard maar de helm die je beschermd! Een standaard word bepaald door bevoegde instanties en dit is voor Arai de basis om te beginnen werken, hiervoor werken met de “Arai in-house” test standard.

Hierdoor garanderen zij een superieure kwaliteit voor hun geproduceerde producten. Door een hechte samenwerking met de piloten in verschillende race klassen worden de aspecten kwaliteit, veiligheid en comfort elke keer weer verbeterd. Onderscheid tussen de dag dagelijkse klant en de ondersteunde piloten is er bij Arai niet, de helmen voor oa F1, Nascar, Karting, MotoGP, … worden gewoon uit de productie genomen om de designs naar die respectievelijke piloten te customisen.

Arai houd vast aan het moto: “Smooth shape for better protection” Dit houd in dat zij elke helm produceren met een zo rond mogelijke buitenschaal. De mooie ronde vorm van Arai is gemaakt om bij contact met het asfalt te “glijden” zonder onnodige omwentelingen te creëren.

Bij Arai word 99% van het werk van bij de basis tot het afgewerkt product met de hand gedaan door hoogwaardig getrainde arbeidskrachten. De buitenschaal van dit uitmuntende product word vervaardigd uit 27 losse onderdelen. Door de afzonderlijke onderdelen op belangrijke punten in de helmschaal te plaatsen word de kwaliteit en de sterkte van deze helm gewaarborgd. Elke schaal bestaat uit een polyester samenstelling die over de gehele helm 3mm dik is.

De kwaliteit is een van de primerende factoren binnen het bedrijf en zodoende word elke helmschaal gecontroleerd en bij meer dan 2 foutjes worden deze vernietigd.

Elke stap die aan de helm word ondernomen word getekend door de arbeider die het werk voor zich nam, hierbij controleren de arbeiders elkaars werk.

Koop steeds een Arai met Europese maatvoering!

Gewicht 2 kg
Afmetingen 38 × 29 × 28 cm
Fabrikant

,

Maatkeuze Arai Racing

XS (hoofdomtrek 54 cm), Small (hoofdomtrek 55-56 cm), Medium (hoofdomtrek 57-58 cm), Large (hoofdomtrek 59-60 cm), XL (hoofdomtrek 61-62 cm)

Scroll naar top