Tillett P1 DEFENDER Ribprotector Zwart

599,00

Tillett P1 DEFENDER Ribprotector Zwart biedt u het hoogste niveau van rib bescherming en comfort beschikbaar zonder verhoging van de dikte, of het verminderen van het gevoel van het chassis. De P1 ribprotector heeft een verstelbare achterste hoek aan te passen aan vele verschillende lichaamsvormen. De zachte suede-plastic body staat niet toe dat de bouten van de stoel beschadiging van de race pakken toelaten, terwijl de stijve interne composiet zijpanelen de lasten spreiden en hun vorm behoudt, zelfs op een warme dag. De P1 heeft verschillende maten, geschikt voor de kleinste bambinos tot de grootste volwassen piloten, met dames-versies beschikbaar.

Beschrijving

Tillett P1 DEFENDER Ribprotector Zwart

Tillett P1 DEFENDER Ribprotector Zwart biedt u het hoogste niveau van rib bescherming en comfort beschikbaar zonder verhoging van de dikte, of het verminderen van het gevoel van het chassis. De Tillett P1 DEFENDER Ribprotector Zwart heeft een verstelbare achterste hoek aan te passen aan vele verschillende lichaamsvormen.

De ribprotector is FIA goedgekeurd en de zachte suede-plastic body staat niet toe dat de bouten van de stoel beschadiging van de race pakken toelaten, terwijl de stijve interne composiet zijpanelen de lasten spreiden en hun vorm behoudt, zelfs op een warme dag. De Tillett P1 DEFENDER Ribprotector Zwart heeft verschillende maten, geschikt voor de kleinste bambinos tot de grootste volwassen piloten, met dames-versies beschikbaar.

Aandachtspunten bij het aankopen van een kwalitatieve ribbescherming

Wanneer u aan kartwedstrijden gaat deelnemen, is van toepassing dat de meeste organisatoren in hun reglementen de eisen voor deze kledingstukken hebben opgenomen.

Voor ribbescherming geldt dat er geen vorm van homologatie is. Dat wil zeggen dat de FIA/CIK geen directe eisen aan de nek en ribbescherming stelt.
In het algemeen geldt; veiligheid staat voorop; laat u zich goed informeren alvorens ribbescherming aan te schaffen.

Rib en borstblessures wil je het liefst voorkomen. Niets zo vervelend voor een karter als bijvoorbeeld gekneusde ribben. Een blessure die je over het algemeen wel een keer op zult lopen, echter de mate waarin is zeker van belang. Een goede bescherming kan veel leed besparen.

Waren het tot een aantal jaren terug vooral de eenvoudige ribprotectors, vestjes met schuimvulling en een protectie in de vorm van een kunststof cocon die veelal werden gedragen, tegenwoordig zie je steeds meer uitgebreide bodyprotectors aangeboden worden. Je ziet om je heen wel dat die bodyprotectors niet altijd even goed zitten wanneer men in een juiste maat kartstoel plaatsneemt.

Een tip bij aankoop; pas de bodyprotector niet alleen op maat, maar kijk of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze nog comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Fabrikant

Maat kiezen

C+, M-, S+, S-, XS+, XS-, C, XS, S

Vindt hier de informatie welke ribprotector jou het beste past. Voor meer informatie of hulp staan wij graag voor u klaar.

Maat Lengte (cm) Borstomtrek (cm)
C
<160
63- 73
C+
160/134
69-78
XS-
134/152
59-68,5
XS
134/152
70-80,5
XS+
134/152
78-89
S-
152/170
68-80,5
S
152/170
78-90,5
S+
152/170
88-100,5
M-
170-188
78-92