Next Event Speedwear POP-UP : IAME EuroSeries 20 tem. 23 April 2023 (Mariembourg) & Skylimit Car Club Day!

Ribbeschermer Bengio Bumper Standard – Ribprotector

202,95

Ribbeschermer Bengio Bumper Standard – Ribprotector meest populaire ribbeschermer in de kartsport. Volledig met de hand vervaardigd uit zéér kwalitatieve materialen.

EAN: N/A Artikelnummer: RIBPROT-G- Categorie: Tag:

Ribbeschermer Bengio Bumper Standard – Ribprotector

Ribbeschermer Bengio Bumper Standard – Ribprotector is geheel handmatig geproduceerd.  Deze biedt zijdelingse bescherming.  Buitenzijde is opgebouwd uit 3 lagen glasvezel en binnenzijde afgewerkt met 5 mm schuim.  Door de unieke opbouw van de ribbeschermer, worden de schokken beter geabsorbeerd.

Beschikbaar in diverse maten.

Algemeen probleem bij kneuzingen

Bij gekneusde ribben is er sprake van beschadiging van het weefsel, dus niet van het bot op zich (botten bevatten geen zenuwen). Een zeer pijnlijke blessure. Vaak voel je het weefsel dat aan de botten vast zit of er of er omheen zit. Tussen de ribben bevinden zich spieren, bloedvaten en zenuwen. Bij een kneuzing worden de ribben tegen de spieren, bloedvaten of zenuwen gedrukt. Dit weefsel wordt beschadigd (gekneusd) met pijn als gevolg.
Alleen al de trillingen via de kartstoel op de ribben doorgegeven kunnen een kneuzing veroorzaken. Daarom is een goedpassende ribprotector in combinatie met een goed aansluitende/passende kartstoel van evident belang.

Diverse modellen van ribprotectie en bodyprotectie worden aangeboren: van eenvoudig uitgevoerde enkele ribprotectie tot een complete outfit voor rib-borst-rug-schouders. Uiteraard in diverse prijsstellingen.

Aandachtspunten bij het aankopen van een kwalitatieve ribbescherming

Voor ribbescherming geldt dat er geen vorm van homologatie is. Dat wil zeggen dat de FIA/CIK geen directe eisen aan de nekprotectie stelt. In het algemeen geldt; veiligheid staat voorop; laat u zich goed informeren alvorensribbeschermer aan te schaffen. Wanneer u aan kartwedstrijden gaat deelnemen, is van toepassing dat de meeste organisatoren in hun reglementen de eisen voor deze kledingstukken hebben opgenomen. Rib en borstblessures wil je het liefst voorkomen. Niets zo vervelend voor een karter als bijvoorbeeld gekneusde ribben. Een blessure die je over het algemeen wel een keer op zult lopen, echter de mate waarin is zeker van belang. Een goede bescherming kan veel leed besparen. Waren het tot een aantal jaren terug vooral de eenvoudige ribprotectors, vestjes met schuimvulling en een protectie in de vorm van een kunststof cocon die veelal werden gedragen, tegenwoordig zie je steeds meer uitgebreide bodyprotectors aangeboden worden. Je ziet om je heen wel dat die bodyprotectors niet altijd even goed zitten wanneer men in een juiste maat kartstoel plaatsneemt.

Een tip bij aankoop: pas de bodyprotector niet alleen op maat, maar kijk of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze nog comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Gewicht 1 kg
Fabrikant

Maatkeuze Bengio Ribbeschermer

XS (Borstomtrek 67/74 cm), S (Borstomtrek 75/80 cm), SM (Borstomtrek 81/85 cm), M (Borstomtrek 86/90 cm), L (Borstomtrek 91/98 cm), XXL (Borstomtrek 107+ cm), XL (Borstomtrek 99/106 cm)

Maattabel Bengio

Wij adviseren om bij het bepalen van de juiste maat voor uw bodyprotector niet alleen de maat in acht neemt, maar kijkt of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Bij enige twijfel, helpen wij u graag verder om samen met u de juiste maat te bepalen.

Maatvoering Borstomtrek in CM Omtrek Inch
XS
67/74
26,5/29,1
S
75/80
29,5/31,5
SM
81/85
31,9/33,5
M
86/90
33,9/35,5
L
91/98
35,8/38,5
XL
99/106
39/41,7
XXL
107+
42,1+
Scroll naar boven