fbpx
Aangepaste openingsuren zomervakantie !!

Alpinestars sportkous

9,95

Alpinestars sportkous, super ventilerend, extra ondersteuning.  Machine wasbaar 30°C.  Verkrijgbaar in diverse maatvoeringen.

Alpinestars sportkous

Alpinestars sportkous geeft een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Die extra compressie is van belang om de natuurlijke welving van de voetzool in stand te houden en de peesplaat te ontlasten. Minder opgezwollen voeten, door het gebruik van zeer goede kwaliteitsstof waardoor de voet beter kan ventileren.

Verkrijgbaar in diverse maatvoeringen.

Wat is de functie van een sok?

Sokken zijn multifunctionele kledingstukken. Ondanks hun vele voordelen worden ze over het algemeen ondergewaardeerd, verschillende mensen zien ze als een soort ondergeschikt item dat alleen gedragen wordt om zijn functionaliteit. Maar waar is zo’n sok nou functioneel voor?

Ten eerste: sokken houden je voeten warm. Het is algemeen bekend dat via je voeten een groot deel van je lichaamswarmte verloren gaat, en in de winter krijg je vaak last van koude voeten, dus is wat voetbedekking gewenst. Op zo’n moment komt de sok om de hoek kijken. Sokken houden met hun stof de warmte vast en zorgen er dus voor dat je niet met klappertanden op de bank zit.

Sokken beschermen de huid van je voeten ook tegen wrijving van de binnenkant van je schoen. Iedereen kent wel het nare, vervelende gevoel dat een blaar op je hiel, enkel of teen hebt. Blaren zijn erg pijnlijk en het kan lang duren tot ze eindelijk weg zijn. Tot die tijd heb je voortdurend last als er wat tegenaan komt. Sokken voorkomen een groot deel van de wrijving die een blaar veroorzaakt, en zorgen ervoor dat je huid minder geïrriteerd raakt.

Ook zijn sokken bijzonder functioneel bij het opnemen van vocht. Wanneer het warm weer is, en je voeten zweten, neemt je sok dit vocht op. Anders zit het gewoon in je schoen en klotst het na een tijdje bij elke stap die je zet…

Gewicht 0,5 kg
Collectie

2022

Fabrikant

Kleur

Zwart

Maat Sparco

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Scroll naar boven