Sparco Bodyprotector type SJ Pro K3 : beschermende jas

117,37

Sparco Bodyprotector type SJ Pro K3 : beschermende jas is ontworpen voor gebruik zowel binnen als buiten, voor de piloot die hoge schokabsorptie en anti-vibratieprestaties wil garanderen zonder comfort en lichtheid op te offeren.

Beschrijving

Sparco Bodyprotector type SJ Pro K3 : beschermende jas

Sparco Bodyprotector type SJ Pro K3 : beschermende jas biedt u het hoogste niveau van rib bescherming en comfort beschikbaar zonder verhoging van de dikte, of het verminderen van het gevoel van het chassis.

Deze Sparco Bodyprotector is ontworpen voor gebruik zowel binnen als buiten, voor de piloot die hoge schokabsorptie en anti-vibratieprestaties wil garanderen zonder comfort en lichtheid op te offeren. De buitenstof wordt gekenmerkt door een groot ademend vermogen in combinatie met uitstekende weerstand tegen schuren en scheuren. Het is ook ademend en antibacterieel om maximaal comfort te bieden, zelfs tijdens de meest intense rij-sessies. De voering aan de achterkant is voorgevormd en de groeven zijn speciaal ontwikkeld om de piloot tijdens het rijden te vergemakkelijken. Sparco Bodyprotector is ontwikkeld voor zowel binnen- als buitenfietsers, met een zeer breed scala aan maten die nodig zijn om de behoeften van de kinderpilot te dekken, zoals die van de piloot voor volwassenen. De frontale ritssluiting zorgt ervoor dat de piloot de jas snel kan dragen.

Sparco Impact Technology: de nieuwe technologie die is gemaakt in SPARCO®, ontwikkeld door het combineren van een 4 mm EPDM-materiaal met een 6 mm PU-schuim dat een ongelooflijke prestatie levert op het gebied van antitrilling en schokdemper. Alle energie absorptieprestaties zijn geverifieerd met een impactdempingstest voorzien door de norm EN 1621-2 met een massa van 2500 g (10 Joule) en een valhoogte van 50 cm.

Aandachtspunten bij het aankopen van een kwalitatieve ribbescherming

Voor bescherming van de ribben tijdens het karten geldt dat er geen vorm van homologatie is. Dat wil zeggen dat de FIA/CIK geen directe eisen aan de nek en ribprotectie stelt.
In het algemeen geldt; veiligheid staat voorop; laat u zich goed informeren alvorensribbeschermer aan te schaffen.

Wanneer u aan kartwedstrijden gaat deelnemen, is van toepassing dat de meeste organisatoren in hun reglementen de eisen voor deze kledingstukken hebben opgenomen.

Rib en borstblessures wil je het liefst voorkomen. Niets zo vervelend voor een karter als bijvoorbeeld gekneusde ribben. Een blessure die je over het algemeen wel een keer op zult lopen, echter de mate waarin is zeker van belang. Een goede bescherming kan veel leed besparen.

Waren het tot een aantal jaren terug vooral de eenvoudige ribprotectors, vestjes met schuimvulling en een protectie in de vorm van een kunststof cocon die veelal werden gedragen, tegenwoordig zie je steeds meer uitgebreide bodyprotectors aangeboden worden. Je ziet om je heen wel dat die bodyprotectors niet altijd even goed zitten wanneer men in een juiste maat kartstoel plaatsneemt.

Een tip bij aankoop: pas de bodyprotector niet alleen op maat, maar kijk of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze nog comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Tip: Deelnemers aan KNAF kartingwedstrijden zijn verplicht een bodyprotector te dragen voor alle rijders van 16 jaar en jonger, een nekband is verplicht voor alle rijders van 15 jaar en jonger.  Deze Sparco bodyprotector is dan ook goedgekeurd door de organisatie van de KNAF om deze te dragen.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Fabrikant

Maatkeuze

120, 130, 140, XS, S, M, L, XL