Bengio AB7 ribbescherming FIA 8870-2018 keuring

544,50

Bengio AB7 ribbescherming FIA 8870-2018 keuring geheel handmatig geproduceerd.  Zijdelingse bescherming. Beschikbaar in diverse maten. Beschikbaar in diverse maten.

Artikelnummer: RIB-AB7-O Categorieën: , , Tags: , , ,

Beschrijving

Bengio AB7 ribbescherming FIA 8870-2018 keuring

Bengio AB7 ribbescherming FIA 8870-2018 keuring geheel handmatig geproduceerd.  Zijdelingse bescherming. Beschikbaar in diverse maten.

Beginnend met het gegarandeerde succes van BUMPER en na de veranderingen in het kartscenario, evolueert de BENGIO-technologie vandaag naar de nieuwe Bengio AB7 ribbescherming FIA 8870-2018 keuring, de eerste ribbeschermer van de BENGIO-familie gehomologeerd onder FIA-norm 8870-2018.

AB7 RIB PROTECTOR vertegenwoordigt de rand van deze evolutie door de combinatie van:

TOTALE LICHAAMSVEILIGHEID
De gewone zijdelingse bescherming is geïntegreerd met nieuwe elementen voor de bescherming van het borstbeen en de rug van de coureurs om rondom veiligheid te krijgen waar het hele bovenlichaam bescherming en comfort vindt.
Rugbeschermer Getest op slagenergie bij 100 joule
Borstbeschermer Getest op slagenergie bij 60 joule
Ribprotector Getest op slagenergie bij 100 joule

De FIA-norm vereist dat de maximale piekkrachtrecorder op elk moment tijdens de botsing niet groter is dan 1 kN. AB7-tests behalen grotendeels superieure resultaten volgens de vereiste normen.

ONTWERP EN ERGONOMIE

De AB7-indeling zorgt voor een betere hechting aan elk deel van het lichaam van de bestuurder. De nieuwe vormgeving van deze Bengio AB7 ribbescherming FIA 8870-2018 keuring, laterale ribbescherming zorgt voor een betere pasvorm in de rijpositie, terwijl de elastische schouderbanden een verstelbare regeling voor elke lichaamsstructuur mogelijk maken.

SLUITINGSSYSTEEM
Dankzij het nieuwe sluitsysteem, ontworpen en geregistreerd door BENGIO, kan de bestuurder de ribbeschermer op een eenvoudige, snelle en veilige manier dragen en afstellen, waarbij hij er zeker van is dat de beschermende gebieden op hun plaats blijven tijdens de rijsessie in overeenstemming met de FIA-veiligheidsnorm.

MATERIALEN
Het gebruik van composietvezels garandeert de hoogste standaarden van weerstand en veiligheid bij ongevallen, zelfs na meerdere keren gebruik. De interne padding van hoog schokabsorberend schuim zorgt voor de verspreiding van impactenergie en trillingen waaraan de bestuurder wordt blootgesteld tijdens de karting-sessie.

VERVAARDIGD IN ITALIË  Bengio AB7 wordt volledig met de hand gemaakt in Italië. De in-house ontwikkeling en fabricage van elk onderdeel maakt een nauwkeurige controle mogelijk van de kwaliteit van BENGIO-producten, waardoor de veiligheid wordt gegarandeerd die wordt beloofd aan elke bestuurder die BENGIO-ribbeschermers kiest.

Aandachtspunten bij het aankopen van een kwalitatieve ribbescherming
Voor ribbescherming geldt dat er geen vorm van homologatie is. Dat wil zeggen dat de FIA/CIK geen directe eisen aan de nekprotectie stelt.
In het algemeen geldt; veiligheid staat voorop; laat u zich goed informeren alvorens ribbeschermer aan te schaffen.

Wanneer u aan kartwedstrijden gaat deelnemen, is van toepassing dat de meeste organisatoren in hun reglementen de eisen voor deze kledingstukken hebben opgenomen.

Rib en borstblessures wil je het liefst voorkomen. Niets zo vervelend voor een karter als bijvoorbeeld gekneusde ribben. Een blessure die je over het algemeen wel een keer op zult lopen, echter de mate waarin is zeker van belang. Een goede bescherming kan veel leed besparen.

Waren het tot een aantal jaren terug vooral de eenvoudige ribprotectors, vestjes met schuimvulling en een protectie in de vorm van een kunststof cocon die veelal werden gedragen, tegenwoordig zie je steeds meer uitgebreide bodyprotectors aangeboden worden. Je ziet om je heen wel dat die bodyprotectors niet altijd even goed zitten wanneer men in een juiste maat kartstoel plaatsneemt.

Een tip bij aankoop; pas de bodyprotector niet alleen op maat, maar kijk of deze ook comfortabel onder de kartoverall kan worden gedragen en vooral ook of deze nog comfortabel gedragen kan worden in een kartstoel.

Wie is Bengio?
Alles begon meer dan 15 jaar geleden toen Alessandro Begnozzi, een veelbelovende Kart-coureur, een ernstig borstletsel opliep bij een gewoon race-ongeluk waardoor hij bijna moest stoppen met racen. Na het besef van de ontoereikendheid van gewone ribbeschermers, besloot zijn vader Stefano een nieuw product te ontwerpen dat een ergonomisch ontwerp combineert met hogere veiligheidsnormen. Hij heeft meer dan een jaar besteed aan het ontwikkelen van het ultieme beschermer, waarbij de vijfvoudig wereldkampioen Danilo Rossi en het hele DR Racing Team zijn betrokken voor voortdurende tests en verbeteringen.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Fabrikant

Maatkeuze RB7

XXS : Lengte : 116-134 cm // Borstomtrek 60-65 cm, XS : Lengte : 134-152 cm // Borstomtrek 66-72 cm, S: Lengte: 134-152 cm// Borstomtrek 73-79 cm, S+: Lengte 152-170 cm// Borstomtrek 73-79 cm, SM: Lengte: 152-170 cm// Borstomtrek : 80-85 cm, SM+: Lengte : 170-180 cm // Borstomtrek 80-85 cm), M : Lengte : 170-188 cm // Borstomtrek : 86-93 cm, L: Lengte 170-188 cm // Borstomtrek : 94-102 cm, XL: Lengte 170-188 cm // Borstomtrek : 103-110 cm, XXL: Lengte 170-188 cm // Borstomtrek +110 cm