Sparco Legend HALO sportieve werkschoen

119,79

Sparco Legend HALO sportieve werkschoen is de ultieme ademende veiligheidsschoen door zijn ingebouwde sok. Door zijn carbone neusbescherming is hij ook nog eens 60% lichter dan de normale werkschoen.

Artikelnummer: S07525 Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

Sparco Legend HALO sportieve werkschoen

Uitleg specificaties

Deze schoen blinkt uit door zijn carbone teenbescherming. Carbon is zo’n 60% lichter. Een carbone tip is daarom comfortabel om te dragen gedurende lange periodes en vermoeit de voeten minder dan een stalen neus.

Een belangrijk voordeel van een carbone tip ten opzichte van composiet is dat carbonvezel beter bestand is tegen zeer hoge temperaturen. Het materiaal behoudt zijn vorm en sterkte bij temperaturen tot wel 200 graden Celsius.

Een ander voordeel van een carbone tip is dat het beter bestand is tegen impact dan zowel composiet als stalen neuzen. Carbonvezel heeft een hoge mate van stijfheid en kan daarom een zeer hoge impactkracht absorberen zonder te breken. Dit betekent dat de neus zijn beschermende werking blijft behouden, zelfs na een zware impact.

Soort zool
De motiongrip zool biedt niet alleen stabiliteit en veiligheid. Hij is ook ontworpen om alle bewegingen van uw voet te volgen, om zo het hoogste niveau van comfort te garanderen. Uw voet wordt ondersteund op alle punten, zonder drukpunten of pijnlijke plekken, zelfs tijdens lange werkdagen.

Sparco Legend HALO sportieve werkschoen heeft een SP1 normering en heeft dus een veiligheidsneus die een impact van 200 joule kan weerstaan en daarnaast een antiperforatiezool die voorkomt dat scherpe objecten, zoals spijkers of glas, de zool kunnen doorboren. Verder is deze schoen in bezit van een gesloten hiel (ook bij laag schoeisel) en heeft deze hiel een energie absorberende functie. Deze schoen is ook antistatisch.

SRC (anti-slip)
Deze Sparco Legend HALO sportieve werkschoen blinkt uit in zijn grip op alle soorten ondergronden, zelfs op natte of gladde oppervlakken. U kunt vertrouwen op de motiongrip zool om u veilig en stabiel te houden, ongeacht de omstandigheden. anti slip op keramische grond bedekt met water en detergent (zeep) EN anti slip op stalen ondergrond bedekt met glycerol (glycerine) getest en goedgekeurd.

ESD-veiligheidsschoenen hebben een antistatische zool die de elektrostatische lading afvoert. Deze Sparco Legend HALO sportieve werkschoen is speciaal ontworpen om de drager te beschermen tegen elektrostatische ontladingen en bieden extra veiligheid in omgevingen waar gevoelige elektronica of explosieve stoffen aanwezig zijn.

Extra informatie

Gewicht 1,38 kg
Maat kiezen

36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48

Fabrikant

Veiligheidsniveau

Model

CE - EN Norm

Teenbescherming

Slipweerstand

Zool

Hitte bestendig HRO

Antistatisch ESD

Laddergrip

Voetbreedte

Bovenmateriaal

Lining

Verwijderbare binnenzool

Tussenzool

Metaalvrij

Sluitmechanisme