Sparco RW7 Delta broek Nomex kledij wit

119,79

Sparco RW7 Delta broek Nomex kledij wit is dankzij een speciaal ontwikkelde ‘Body-Size’ weefstructuur zijn de elastische delen van de onderkleding extra rekbaar door toepassing van een geribbelde structuur. Zelfs na veelvuldig dragen blijven deze delen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm. De broek heeft X-Cool-technologie die aanzienlijke voordelen biedt alsook anti-bacterieel werkt.

Bovendien biedt de onderkleding een goede prijs-kwaliteitverhouding!

Beschrijving

Sparco RW7 Delta broek Nomex kledij wit

De samenstelling van de onderkleding bestaat uit 57% viscose, 38% meta-aramide, 3% polyamide en 2% elasthaan.

Door deze mix van stoffen is de Sparco RW7 Delta broek Nomex kledij wit niet alleen comfortabel, maar biedt het ook uitstekende bescherming tegen hitte en vlammen.

Dankzij een speciaal ontwikkelde ‘Body-Size’ weefstructuur zijn de elastische delen van de onderkleding extra rekbaar door toepassing van een geribbelde structuur. Zelfs na veelvuldig dragen blijven deze delen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm.

De broek heeft een stretch band voor ideaal comfort.

Door gebruik te maken van verschillende stoffen met unieke eigenschappen, is de Sparco RW7 Delta broek Nomex kledij wit comfortabel om te dragen onder alle omstandigheden.

De Sparco RW7 Delta broek Nomex kledij wit heeft X-Cool-technologie die aanzienlijke voordelen biedt.

De stof bestaat uit microcapsules die een actief bestanddeel bevatten dat wordt vrijgegeven wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt. Het actieve bestanddeel, menthol, helpt de lichaamstemperatuur van de coureur te verlagen.

Het bestanddeel wordt langzaam vrijgegeven, waardoor deze technologie blijft werken, zelfs na meerdere wasbeurten. Bovendien is de broek ook antibacterieel.

Bovendien biedt de onderkleding een goede prijs-kwaliteitverhouding!

FIA GEKEURD

Een lijst van gehomologeerde racekleding is beschikbaar bij RACB Sport of via de officiële FIA-website. Bovendien moet het ondergoed van het type “brandvrij” zijn volgens de FIA-norm 8856-2018.

Waarom nomex kledij?

Het dragen van Nomex onderkleding tijdens het racen is van cruciaal belang vanwege de bescherming die het biedt. Nomex is een synthetische vezel die bekend staat om zijn hittebestendige eigenschappen en wordt vaak gebruikt in brandwerende kleding.

Het dragen van Nomex onderkleding onder de raceoverall zorgt ervoor dat de coureur extra bescherming heeft tegen vlammen en hitte in geval van een ongeval.

Nomex onderkleding fungeert als een extra laag bescherming tussen de huid van de coureur en de raceoverall. In het geval van een brandend ongeval, zal de Nomex onderkleding het vuur vertragen en de coureur tijd geven om uit de auto te komen.

Bovendien kan Nomex onderkleding ook helpen om de impact van een brand op het lichaam van de coureur te verminderen, wat kan resulteren in minder ernstige brandwonden.

Extra informatie

Gewicht 0,5 kg
Fabrikant

Discipline

Maatkeuze Sparco Onderkleding

XXL, L/XL, S/M, XS