Sparco LAP FIA Autosport handschoenen

8856-2018 121,00

Sparco LAP FIA Autosport handschoenen

Sparco LAP FIA Autosport handschoenen heeft een ultra lichte een-lagige suede stof aan de pols, 100% van meta-aramide.  Deze heeft een verbeterde grip door silicone op de palm en een speels design.

Beschrijving

Sparco LAP FIA Autosport handschoenen

Sparco LAP FIA Autosport handschoenen

Sparco LAP FIA Autosport handschoenen heeft een ultra lichte een-lagige suede stof aan de pols, 100% van meta-aramide.  Deze heeft een verbeterde grip door silicone op de palm en een speels design.  Deze handschoen is geproduceerd uit 100% Jersey meta-aramide. Extra passende vorm welke het beste is in combinatie met de nieuwe naadloze elastische mouwen voor een verbeterd comfort. De naden zijn afwisselend aan de buiten- en binnenkant, aan de duim is er gebruik gemaakt van uitwendige stiksels en aan de andere vingers zijn dit inwendige.

Waarom is het belangrijk om en handschoen te dragen tijdens trackdays of wedstrijden?

Tijdens het rijden op circuits gaat de snelheid omhoog en daarmee vaak ook je hartslag en daarbij neemt je transparatie meer toe dan in de file. Sommige mensen hebben dan ook, door de spanning, meer last van zweethanden dan normaal. Dit kun je oplossen door met een suède/lederen stuurwiel te gaan rijden, maar ook kun je speciale handschoenen kopen. Deze heb je in een normale uitvoering, veelal gebruikt in klassiekers, en een race uitvoering. De raceuitvoering heeft een directer contact en is ook leverbaar in brandvertragende uitvoering, hetgeen verplicht kan zijn tijdens racen. Zorg dat je de handschoenen op je gemak kunt passen. Ze moeten als ‘gegoten’ zitten, ook als je een vuist balt. Ga desnoods voordat je voor het eerst het circuit op gaat met handschoenen, alvast op een rustige weg oefenen. Je stuurgevoel zal namelijk de eerste minuten totaal anders zijn dan je gewend bent. Tijdens driftdagen zijn handschoenen soms lastig en daarom rijden veel drifters liever met blote handen, maar wel met goede suède/lederen stuurwielen.

Wanneer u aan autosportwedstrijden gaat deelnemen, is van toepassing dat de meeste organisatoren in hun reglementen de eisen voor deze kledingstukken hebben opgenomen. In het algemeen geldt; veiligheid staat voorop; laat u zich goed informeren alvorens autosporthandschoenen aan te schaffen.

Een groot scala aan race handschoenen wordt aangeboden. Veelal gemaakt van nomex en voorzien van uiteenlopende (kwaliteiten) extra “bekleding” zoals suède, rubber, al dan niet voorzien van nopjes om een goede grip op het stuur te krijgen. Niets zo lastig en vervelend als een stuur dat door je handen glijdt terwijl je het niet wilt. Pijnlijk o.a. voor de handpalmen en onderarmen. De suède heeft vaak even wat gebruik nodig om wat vettig te worden en de grip te krijgen.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Fabrikant

Maatkeuze Sparco Handschoen

7 (Maat 2XS / Handomtrek zonder duim 12,5-16,5 cm), 8 (Maat XS / Handomtrek zonder duim 16,5-19 cm), 9 (Maat S / Handomtrek zonder duim 18-21,5 cm), 10 (Maat M/ Handomtrek zonder duim 20-24 cm), 11 (Maat L/ Handomtrek zonder duim 23-26,5 cm), 12 (Maat XL/ Handomtrek zonder duim 25,5-29 cm), 13 (Maat XXL/ Handomtrek zonder duim 28-32 cm)

Collectie jaar

Collectie

2023