Schroth Hans systeem Protec Pro 10° – Medium

1.335,10

Schroth Hans Protec Pro 10° – Medium met SlipStop Plus technologie, geleverd met bijbehorende tas.
FIA gekeurd.

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Artikelnummer: 42102A Categorie: Tags: ,

Schroth Hans systeem Protec Pro 10° – Medium

Schroth Hans systeem Protec Pro 10° – Medium met SlipStop Plus technologie, geleverd met bijbehorende tas.
FIA gekeurd.

Waarom een HANS systeem dragen?

Vrijwel alle overlijdens bij race-ongevallen zijn te wijten aan hoofd en nekletsels. Bij een crasch wordt het lichaam van een piloot veilig op zijn plaats gehouden door zijn schouder- en bekkengordels. Het hoofd wordt tegen impulsen van buitenaf beschermd door de helm. De zwakke schakel bestaat hierin dat het hoofd en de nek nog steeds onbeperkt in alle richtingen kunnen bewegen.
Bijgevolg zal, bij een frontaal impact, het hoofd met grote snelheid vooruit vliegen. Bij een ongeval op volle snelheid is de druk op het achterhoofd vergelijkbaar met het gewicht van de wagen! Op het einde van deze voorwaartse beweging is er een groot risico op nek- of schedelbasisfractuur.
Gezien de enorme remkracht van sportwagens is een airbag geen betrouwbare optie. Vandaar dat men op zoek ging naar een systeem dat bevestigd wordt aan de helm, en toch toelaat dat de piloot er tijdens de race geen noemenswaardige hinder van ondervindt.
Het HANS systeem is een soort ‘gareel’ dat rust op de schouders, en op zijn plaats gehouden wordt door de schoudergordels. Via twee riempjes wordt het aan de helm bevestigd. Het zijn nu juist die riempjes die in geval van crash de helm (en dus ook het hoofd) op het kritieke moment tegenhouden.

 

 

Gewicht 2 kg
Fabrikant

Scroll naar top

Onze winkel is open….
maak hier uw afspraak!

Speedwear-15Y-01-1.jpg

15 jaar Speedwear

Ontvang daarom tijdelijk

10% Korting*

Bij besteding van meer dan € 100*

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.