Sparco Club X1 helm

118,59

Sparco Club X1 goedkope helm voor hobby / auto / rally kartrijder Wit is ideale helm voor de hobbyrijder, deze helm kan eveneens voorzien worden van standaard vizieren, spiegelvizieren, …. verwijderbare binnenvoering. Diverse maatvoeringen.

Beschrijving

Sparco Club X1 goedkope helm voor hobby kart / auto / rally rijder Wit

Sparco Club X1 is een goedkope helm voor hobby kart / auto / rally rijder Wit met volgende kenmerken:

  • ECE keuring
  • Interieur verwijderbaar en wasbaar
  • Speciaal ontworpen voor indoor karting
  • Niet gehomologeerd voor officiële kartwedstrijden
  • Niet brandwerend
  • Donker getint of spiegelvisier verkrijgbaar voor dit type helm
  • Beschikbaar in diverse maten en kleuren zwart of wit.

Voor wie een minimaal budget wil spenderen is de Sparco Club X1 een aanrader voor gebruik tijdens trackdays of een avondje karten.  Diverse mogelijkheden voor inbouw radiocommunicatie coaching is mogelijk.

Verkrijgbare maatvoering is van toepassing:

XS = 53-54 cm
S = 55-56 cm
M = 57-58 cm
L = 59-60 cm
XL = 61-62 cm
XXL = 63 cm

Historie helm

Hoofdbescherming voor piloten bestond aanvankelijk alleen uit een katoenen of leren kap met losse stofbril. Er bestonden vanaf de jaren dertig/veertig ook al verharde helmen, hetzij van natuurlijke materialen (als leer of kurk) of van synthetische materialen.

De firma Herbert Johnson Co. maakte tevens exemplaren met een vizier. In deze tijd is de helm niet meer weg te denken in de racewereld en is het dragen hiervan van prioritair belang.

Om uw kartplezier op een veilige manier te laten verlopen, is het aangeraden om zelf een helm te kopen zodoende dien je niet de rijden met een helm die reeds meerdere malen door andere personen is gedragen.  Hierdoor voorkom je dat je in aanraking komt met de bacteriën van andere personen.

Extra informatie

Gewicht 2 kg
Fabrikant

Maatkeuze Sparco helm Plus+

XS (hoofdomtrek 53-54 cm), Small (hoofdomtrek 55-56 cm), Medium (hoofdomtrek 57-58 cm), Medium Large (hoofdomtrek 59 cm), Large (hoofdomtrek 60 cm), XL (hoofdomtrek 61 cm), XXL (hoofdomtrek 62 cm)