fbpx
Aangepaste openingsuren zomervakantie !!

Arai helm GP Jet 3 OPEN FACE

679,00

Arai helm GP Jet 3 OPEN FACE dé open helm voor touringwagen. Ideaal voor gebruik tijdens trackdays, rally, coaching, …

Arai helm GP Jet 3 OPEN FACE

Arai helm GP Jet 3 OPEN FACE : Ideaal voor gebruik tijdens trackdays, autosport, rally, rallycross,  coaching, … inbouw van communicatie optioneel afhankelijk van het type radio systeem.

Dé open helm voor touringwagen met M6 studs voorzien van een CLC (complex laminate Construction) buitenschaal met de Hyper Ridge versteviging aan de onderzijde voor een hoge stijfheid.  Deze helm is voorzien van een uitneembaar Nomex interieur en wangstukken. Snell/FIA keuring 8858 SA2020.

Waarom Arai?

Een Arai helm staat voor kwaliteit, handwerk en veiligheid!

Familiaal

De Familie Arai verbond zijn naam aan dit kwaliteitsproduct en hierdoor is “goed genoeg” niet van toepassing. De familie is trots op hun productie die hun eigen filosofie volgt.
De Arai producten mogen enkel deze naam dragen als de makers ervan volledig overtuigd zijn van de kwaliteit en de veiligheid van elk afzonderlijk gemaakt item.

Belangrijke fout die vaak gemaakt word: het is niet de standaard maar de helm die je beschermd!
Een standaard word bepaald door bevoegde instanties en dit is voor Arai de basis om te beginnen werken, hiervoor werken met de “Arai in-house” test standard.
Hierdoor garanderen zij een superieure kwaliteit voor hun geproduceerde producten.

Interactie

Door een hechte samenwerking met de piloten in verschillende race klassen worden de aspecten kwaliteit, veiligheid en comfort elke keer weer verbeterd.
Onderscheid tussen de dag dagelijkse klant en de ondersteunde piloten is er bij Arai niet, de helmen voor oa F1, Nascar, Karting, MotoGP, … worden gewoon uit de productie genomen om de desings naar die respectievelijke piloten te customizen.

Productie

Arai houd vast aan het moto: “Smooth shape for better protection”
Dit houd in dat zij elke helm produceren met een zo rond mogelijke buitenschaal.
De mooie ronde vorm van Arai is gemaakt om bij contact met het asfalt te “glijden” zonder onnodige omwentelingen te creëren.

Bij Arai word 99% van het werk van bij de basis tot het afgewerkt product met de hand gedaan door hoogwaardig getrainde arbeidskrachten.
De buitenschaal van dit uitmuntende product word vervaardigd uit 27 losse onderdelen.
Door de afzonderlijke onderdelen op belangrijke punten in de helmschaal te plaatsen word de kwaliteit en de sterkte van deze helm gewaarborgd.
Elke schaal bestaat uit een polyester samenstelling die over de gehele helm 3mm dik is.

De kwaliteit is een van de primerende factoren binnen het bedrijf en zodoende word elke helmschaal gecontroleerd en bij meer dan 2 foutjes worden deze vernietigd.
Elke stap die aan de helm word ondernomen word getekend door de arbeider die het werk voor zich nam, hierbij controleren de arbeiders elkaars werk.

Gewicht 2 kg
Afmetingen 38 × 29 × 28 cm
Kleur

Wit

Discipline

Fabrikant

Collectie

2023

Maatkeuze Arai Racing

Small (hoofdomtrek 55-56 cm), Medium (hoofdomtrek 57-58 cm), Large (hoofdomtrek 59-60 cm), XL (hoofdomtrek 61-62 cm), 2XL (hoofdomtrek 63-64 cm)

Wanneer je online gaat shoppen is het erg handig dat je precies weet welke maat je nodig hebt. Om je op weg te helpen vind je hieronder een overzicht van de Arai maattabel zodat je makkelijker kunt inschatten welke helmmaat je het best kunt kiezen in functie van welk helmtype.

Om de juiste maatvoering te bepalen, dient u uw hoofdomtrek te meten net boven de oren langs de slapen.

Het is belangrijk om te weten dat wij EUROPESE maten verkopen, op het internet zie je vaak Arai helmen te koop staan aan een lager tarief, deze zijn meestal Arai helmen met JAPANSE maatvoering.  Het grootste verschil zit hem in de binnenzijde van de helm nota bene een Europeaan heeft een ovaal hoofd in de lengte en een Japanner heeft een ovaal hoofd in de breedte. Opletten dus bij aankoop van een helm dat u de correcte Europese maatvoering volgt.

Heeft u twijfels over een bepaalde ‘echtheid’ van een Arai helm, contacteer ons vrijblijvend als invoerder binnen de BELUX voor de Arai autosport en kartproducten helpen wij u graag verder.

Inzake autosporthelmen dienen personen die een bril dragen er rekening mee te houden dat de visieropening van de GP5 WP een breder en hoger gezichtsveld biedt maw. makkelijker is om een bril op te zetten.

Maat XXS XS S M L XL XXL
Autosport
Model
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
GP6 S/PED
Hoofd in cm
-
54
55-56
57-58
59
60-61
-
Autosport
Model
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
GP7 FRP
Hoofd in cm
-
54
55-56
57-58
59
60-61
-
Autosport
Model
JET
JET
JET
JET
JET
JET
JET
Hoofd in cm
-
54
55-56
57-58
59
60-61
62-63
Karting
Model
SK 6
SK 6
SK 6
SK 6
SK 6
SK 6
SK 6
Hoofd in cm
-
54
55-56
57-58
59-60
61-62
-
Karting
Model
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
CK6 Child
Hoofd in cm
50-51
52-53
54-56
57-58
59
-
-

Andere suggesties…

Scroll naar boven