Arai

Arai

Arai helmen zijn al vele jaren geliefd bij autocoureurs en karters. De Japanse fabrikant van kwaliteitshelmen besteedt bovendien zeer veel aandacht aan veiligheid, draagcomfort, innovatie en design.

Waarom een Arai helm?

Een Arai helm staat voor kwaliteit, handwerk en veiligheid.

Ieder item optimaal getest

Bescherming staat voorop daardoor verlaten de producten enkel de fabriek wanneer de makers ervan volledig overtuigd zijn van de kwaliteit en de veiligheid van elk afzonderlijk gemaakt item.

De helm beschermt

Belangrijke fout die vaak gemaakt word: het is niet de standaard maar de helm die je beschermt! De standaard word bepaald door bevoegde instanties. Dit is tevens de basis van waaruit men produceert. Daarnaast werkt men met zijn eigen “in-house” test standaard. Daardoor ontstaat uiteindelijk een superieure kwaliteit voor de door hun geproduceerde producten.

Continue verbetering

Als gevolg van een hechte samenwerking met de piloten in verschillende race klassen worden de aspecten kwaliteit, veiligheid en comfort uiteindelijk elke keer weer verbeterd.

Customize

Onderscheid tussen de dagelijkse klant en de ondersteunde piloten is er niet. De helmen voor oa F1, Nascar, Karting, MotoGP, hebben bovendien, net als iedere helm uit het assortiment, de mogelijkheid om naar eigen smaak en design te worden “customized” ook wel te personaliseren.

Perfecte vorm

Ook houdt men vast aan het moto: “Smooth shape for better protection”. Dit houdt in dat zij elke helm produceren met een zo rond mogelijke buitenschaal.  De mooie ronde vorm van is bovendien gemaakt om bij contact met het asfalt te “glijden” zodat onnodige omwentelingen worden voorkomen. [/et_pb_text]

99% handwerk

99% van het werk, van bij de basis tot het afgewerkt product, wordt met de hand gedaan door hoogwaardig getrainde arbeidskrachten. Uiteindelijk wordt de buitenschaal, van dit uitmuntende product, vervaardigd uit maar liefst 27 losse onderdelen.

Gelijke dikte

Als gevolg van het plaatsen van de afzonderlijke onderdelen op belangrijke punten in de helmschaal wordt de kwaliteit en de sterkte van deze helm gewaarborgd. Bovendien bestaat elke schaal uit een polyester samenstelling die over de gehele helm 3mm dik is.

Helmen voor de Autosport

Wij bieden u het grootste assortiment helmen voor verschillende takken van de autosport. Voor zowel de beginnende autocoureur als de professional zijn passende Arai helmen te vinden. Zodat u bent gegarandeerd van een optimale veiligheid en kwaliteit.

Arai Helmen voor de Kartsport

Hoogwaardige karting helmen voor volwassenen als karting helmen voor kinderen. Doordat er binnen het bedrijf veel aandacht wordt besteed aan innovatie en optimalisatie bent u uiteindelijk verzekerd van een hoogwaardig kwalitatief product. Tevens geniet u van een optimale veiligheid en comfort.